Rujukan Peperiksaan Peperiksaan di Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM)

Seperti mana-mana peperiksaan, persiapan perlu dilakukan untuk mendapat keputusan yang cemerlang. Begitu juga untuk Peperiksaan Online Penguasa Bomba Gred KB41 dan Penolong Penguasa Bomba KB29. 

Sehubungan itu, bagi memudahkan dan membantu calon-calon, berikut adalah contoh soalan peperiksaan Penguasa Bomba Gred KB41 dan Penolong Penguasa Bomba KB29.

Format Peperiksaan Penguasa Bomba Gred KB41 dan Penolong Penguasa Bomba KB29 terbahagi kepada 3 iaitu 


1.PENGETAHUAN AM  A


2.DAYA MENYELESAIKAN MASALAH B

3.KEFAHAMAN BAHASA INGGERIS C

PERHATIAN

Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Penguasa Bomba Gred KB41 (Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia) akan dijalankan secara serentak dengan Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Penolong Penguasa Bomba Gred KB29 (Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia) . Bagi calon-calon yang layak menduduki kedua-dua peperiksaan, anda hanya perlu menduduki satu (1) peperiksaan sahaja iaitu Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Penguasa Bomba Gred KB41 (Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia). Semua calon akan menduduki peperiksaan pada sesi dan masa yang sama, bermula pada jam 10:00 pagi hingga 11:40 pagi.


Anda juga boleh sertai group telegram KHAS untuk calon Penguasa Bomba Gred KB41 dan Penolong Penguasa Bomba KB29 di sini: 

[+] PEMBELIAN EBOOK